می خواهید سماور، قوری، کتری و چایساز بخرید؟ بخوانید

bsx3j9ex

سماور، کتری و قوری های روگازی، کتری های برقی یا انواع چایساز ها از معمول ترین وسایل دم کردن چای به شمار می روند؛ وسایلی که هر کدام سهمی از میزان فروش لوازم خانگی را دراختیار دارند اما هر کدام از این کالاها انواع گوناگونی دارند که انتخاب این کالاها را برای خریدار مشکل می کند.

سماور
سماور یکی از کالاهای قدیمی است که برای تدارک یک چای لب سوز، لب دوز و لبریز مورد استفاده قرار می گرفته و همچنان استفاده می شود. این کالادر انواع زغالی، برقی، گازی و نفتی موجود است که البته دو دسته سماور برقی و گازی این روز ها کاربر بیشتری دارند و نمونه های نفتی قدیمی دیگر چندان مورد استفاده خانگی قرار نمی گیرند.
سماورهای برقی هم با توجه به گرانی و کمبود برق این روز ها کمتر از نمونه های گازی مورد توجه قرار می گیرند. در نتیجه می توان گفت در میان سماور ها نمونه های گازی پرمخاطب تر هستند. البته هنگام خرید سماورهای گازی باید به این موضوع دقت کنید که برخی انواع سماورهای گازی، فاقد ترموکوپل هستند و این موضوع می تواند یک ایراد برای آنها محسوب شود. ترموکوپل، جریان گاز را هنگام خاموش شدن سماور به علت وزش باد یا قطع موقت گاز، کاملاقطع و از انتشار گاز در منزل جلوگیری می کند. در نتیجه استفاده از سماور گازی فاقد ترموکوپل می تواند به بروز خسارات جبران ناپذیری منجر شود. همچنین توجه داشته باشید حتما سماوری خریداری کنید که دارای نشان استاندارد باشد. سمارو برقی یا گازی باشد فرقی نمی کند، ولی وجود این نشان اهمیت زیادی دارد. همچنین سماوری خریداری کنید که به برچسب انرژی مجهز باشد.

کتری و قوری
با توجه به این موضوع که استفاده از کتری و قوری روگازی آسان است و این کالاقیمتی کمتر از دیگر وسایل دم آوردن چای دارد، می توان گفت این کالاهم جزو پرمخاطب ها به حساب می آید.کتری ها و قوری های روگازی در انواع گوناگون که از آلومینیوم، پیرکس و تفلون ساخته شده اند در بازار موجودند که این روز ها استفاده از نمونه های پیرکس و تفلون مرسوم تر از دیگر نمونه هاست.
در بین قوری ها می توان گفت، قوری های شیشه ای با دسته پلاستیکی در بین مردم بسیار رایج است اما خرید و استفاده از این نوع قوری ها را به شما توصیه نمی کنیم. زیرا ممکن است دسته پلاستیکی قوری بر اثر حرارت، ذوب یا شل شود و وقتی شما آن را برمی دارید، این دسته بشکند و چای داغ روی دست و پای شما بریزد.
از این رو به نظر می رسد بهترین انتخاب در این زمینه نمونه هایی است که جنس بدنه و دسته یکی باشد. مثلااگر قوری شما استیل است، دسته اش هم استیل باشد و اگر شیشه ای است، دسته اش هم از جنس شیشه باشد. فقط حواستان باشد شیشه و فلز، جزو مواد رسانا هستند و باید برای بلند کردن آنها از روی حرارت، از دستگیره استفاده کنید. در مورد کتری هم باید بگوییم بهتر است کتری هایی خریداری کنید که روی درشان منفذی برای خروج بخار آب وجود داشته باشد.اگر این منفذ روی در کتری نباشد، همه بخار آب براحتی از لوله کتری خارج نمی شود و در نتیجه، آب روی شعله سر می رود و باعث خاموش شدن آن می شود. خاموش شدن شعله و پخش گاز هم نتیجه ای جز آتش سوزی در پی نخواهد داشت.
هنگام خرید کتری ، نوعی را انتخاب کنید که یک درپوش فلزی توری مانند، علاوه بر درپوش اصلی دارند. در این صورت می توانید براحتی قوری را در هر اندازه ای که باشد، برای دم کشیدن چای بالای کتری قرار دهید و نگران واژگون شدن آن نباشید. خرید کتری های سوت دار، یعنی انواعی که پس از جوش آمدن آب، سوت می کشند هم برای افرادی که مشغله آنها زیاد است و وقت انتظار کشیدن برای پی بردن به زمان جوشیدن آب را ندارند، مناسب به نظر می رسد.

چایساز
چایساز یکی از کالاهای مدرن برای دم کردن چای است که طی سال هایی که از حضورش در بازار می گذرد بسیار محبوب شده است. این کالادر انواع گوناگون دوقلو، رودررو و برندهای متنوع به بازار عرضه شده است.به طور کلی چایسازهایی که در بازار موجود است، بیشتر از انواع پلاستیکی، پیرکس و شیشه ای، سرامیکی یا استیل است. کمبود وقت، بهترین بهانه برای استفاده از این کالای برقی پرمصرف در بین مردم است که عذر چندان موجهی هم به حساب نمی آید!
تجمع رسوب آب روی آن و خوب دم نکشیدن و خوش طعم نشدن چای از دلایلی است که باعث می شود ما خرید این محصول را به شما پیشنهاد نکنیم اما به هر ترتیب اگر قصد دارید چایساز بخرید، انواع استیل یا پیرکس و سرامیکی آن را به انواع پلاستیکی اش ترجیح دهید زیرا برق، باعث حرارت دیدن دسته کتری یا قوری چایساز نمی شود. بنابراین خریدن چایسازهایی که دسته شان پلاستیکی است، نمی تواند مشکل چندانی برای شما به وجود بیاورد.
حقیقت این است که چایساز یکی از بی خطر ترین و امن ترین دستگاه های دم آوری چای است زیرا سیستم ساخت آن نیز بسیار ساده است که شامل یک کتری و یک قوری است که کتری به وسیله یک المنت داخلی گرم می شود و قوری هم روی یک صفحه گرم نگهدارنده قرار می گیرد.
روشن و خاموش شدن این دو نیز توسط یک مدار الکتریکی ساده کنترل می شود. اگر هم آب داخل کتری تمام شود، دستگاه به طور خودکار خاموش می شود.
هنگام استفاده از این کالاحواستان باشد که قوری ها بسته به برند، دارای صافی ثابت یا قابل جدا شدن است و انواع ضد زنگ و ضد رسوب آن نیز وجود دارد. برای جلوگیری از ایجاد لایه چربی روی چای هنگام استفاده از چایساز قبل از هربار استفاده قوری و صافی آن را به طور کامل با آب سرد بشویید. چایسازهای دیجیتال این امکان را فراهم می کنند تا دمای قوری را به دلخواه تنظیم کنید. چایساز خود را از بین برندهای شناخته شده انتخاب کنید تا علاوه بر ایمن بودن خیالتان از طول عمر دستگاه نیز راحت باشد.هنگام خرید به این نکته توجه داشته باشید که بدنه استیل چایساز در کیفیت چای تهیه شده تاثیری ندارد، ولی علاوه بر زیبایی چایساز موجب طول عمر آن می شود.
حتما چایساز گارانتی دار تهیه کنید تا اگر به هر دلیلی نیاز به تهیه قطعه یا تعمیر چایساز شد، به مشکل بر نخورید.

 

منبع: روزنامه جام جم

نویسنده: احمد نجاتی

برچسب ها :
مطلب قبلی:
مطلب بعدی:

ارسال پاسخ

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلد های الزامی با (*) علامت گذاری شده اند.

*


+ 3 = 6

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top